Türk Telekom’dan dijital destek

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, toplumsal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. Teknolojiyi faydaya dönüştüren şirket, deprem bölgesinde hayata geçirdiği “Türkiye’ye Değer” projeleri ile toplumsal yararı artırmayı sürdürüyor.

 

Türk Telekom’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen "Dijitalde Hayat Kolay Projesi" kapsamındaki eğitimler, deprem bölgesinde önemli bir etki yaratmaya devam ediyor. Bugüne kadar 30 bin kadına ulaşan proje, 2024 yılı itibarıyla özellikle deprem bölgesindeki kadınlara odaklanarak dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama alanlarında eğitimler sundu. Bu yıl 2 bin kadın, eğitimlere katıldı.

 

 

"Kadınları desteklemeye devam ediyoruz"

 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, projeyle ilgili açıklamalarında, şirketin dijital dönüşüm misyonunun bir parçası olarak toplumsal fayda yaratmayı hedeflediklerini belirtti. “Geçtiğimiz yıl deprem bölgesine öncelik verdiğimiz 'Dijitalde Hayat Kolay Projesi' ile 30 bin kadının hayatına değer katarken, 2024 yılında depremden etkilenen illerde gerçekleştirdiğimiz ‘100. Yıl Kütüphaneleri Teknoloji ve Eğitim Desteği’ projemizle öğrencilerin eğitimlerine katkı sağladık” dedi.

 

 

Kadın girişimciler destekleniyor

Türk Telekom'un dijital yetkinlik kazandırmaya yönelik projeleri sadece eğitimle sınırlı kalmıyor. 2024’te yapılan eğitimlerin ardından, 12’si deprem bölgesinden olmak üzere 20 kadın girişimci, iş geliştirme hibesine hak kazandı. Kadın girişimciler; gıda, tarım teknolojileri, mobilya, tekstil, sağlık, yazılım, yayıncılık ve kozmetik gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. Ümit Önal, kadın girişimcilerle bir araya gelerek başarılarını kutladı ve projelerini dinledi.

 

“100. Yıl Kütüphaneleri” öğrencilere umut oluyor

 

Türk Telekom'un bir diğer önemli projesi olan "100. Yıl Kütüphaneleri Teknoloji ve Eğitim Desteği", depremden etkilenen illerde eğitim alanında büyük bir fark yaratıyor. Türk Telekom, Kızılay ile birlikte, öğrencilere eğitim desteği sunmak için kütüphaneler kurdu. Fiber altyapı, teknoloji ve Wi-Fi desteği sağlanan 11 kütüphanede şu ana kadar 55 binden fazla öğrenci eğitim aldı. Kütüphane sayısının 2024 yılı içinde 20’ye çıkarılması hedefleniyor.

 

Öğrenciler, Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümleriyle LGS ve YKS sınavlarına hazırlanıyor. Ayrıca Türk Telekom gönüllüleri, öğrencilerin sosyal gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Yarıyıl tatilinde, Hatay Güzelburç Konteyner Kenti’nde çocuklarla bir araya gelen gönüllüler, çeşitli etkinlikler ve atölyeler düzenledi.

 

 

Toplumsal faydada yeni bir dönem

 

Türk Telekom, her geçen gün büyüyen sosyal sorumluluk projeleriyle, dijital dönüşümün sunduğu fırsatları toplumun her kesimine ulaştırmayı amaçlıyor. CEO Ümit Önal, şirketin kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle, teknolojiyi toplumsal faydaya dönüştürmeye devam edeceğini ifade etti. Bu projeler, sadece kadınların ve öğrencilerin hayatlarını iyileştirmekle kalmayıp, deprem bölgesindeki insanlara da moral ve umut kaynağı oluyor.