Tüketici güvenliği için UDK’dan çağrı

“15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nde UDK (Uygunluk Değerlendirmesi Kuruluşları Derneği), güvenli ve kaliteli ürünlerin tüketicilere ulaşmasının önemini vurguluyor. Dernek, uygunluk değerlendirmesi süreçlerinin bağımsız ve tarafsız denetimlerle sağlanarak, tüketicilerin sağlıklı, güvenli ve standartlara uygun ürünlere erişimini garanti altına aldığını belirtiyor. Tüketicilerin bilinçli tüketim yapmalarının, toplum sağlığı ve sürdürülebilir ekonomi için kritik olduğu ifade ediliyor.”
Tüketici hakları, güvenli ve kaliteli ürünlere erişim hakkıyla başlar! Türkiye’nin uygunluk değerlendirmesi sektöründeki çatı kuruluşu olan UDK (Uygunluk Değerlendirmesi Kuruluşları Derneği), 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü vesilesiyle güvenli ürün ve hizmetlerin tüketicilere ulaştırılmasının kritik önemine dikkat çekiyor.
Günümüz dünyasında tüketiciler, satın aldıkları ürünlerin ve hizmetlerin sağlık, güvenlik, çevresel etki ve kalite açısından ilgili standartları açısından uygunluk değerlendirmesi süreçlerinden geçmiş bir şekilde kendilerine sunulmasını bekliyor. İşte bu noktada uygunluk değerlendirmesi kuruluşları, tüketicinin korunması adına bağımsız ve tarafsız bir güvence mekanizmasının oluşması sağlıyor.
UDK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Alper Türedi, tüketicilerin korunması ve piyasa gözetimi süreçlerinde uygunluk değerlendirme kuruluşlarının kritik rolüne şu sözlerle vurgu yaptı:
“Tüketiciye sunulan Ürün ve hizmetin kalitesi ve güvenliği, , sürdürülebilir bir ekonominin temel taşlarıdır. Uygunluk Değerlendirmesi Kuruluşları ve bu kuruluşları temsilen UDK Derneği olarak, bağımsız, şeffaf denetimler ve uygunluk değerlendirmesi süreçleriyle milyonlarca tüketicinin güvenli alışveriş yapmasını ve hizmet almasını sağlıyoruz. Sektörümüz, tüketicilerin haklarını koruyan, kaliteyi garanti altına alan ve adil rekabeti teşvik eden bir yapıya zemin oluşturmaktadır. Türkiye’nin en güçlü ve çatı uygunluk değerlendirmesi platformu olarak, güvenli ve kurallara uygun bir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz.”
Tüketiciler için Güvenli ve Standartlara Uygun Ürünler Şart
Tüketicilerin, güvenli gıdalardan inşaat malzemelerine, elektronik cihazlardan enerji verimliliği yüksek ürünlere kadar geniş bir yelpazede standartlara uygun ürünlere erişmesi, yalnızca bireysel bir hak değil, toplumsal bir gerekliliktir.
Bu süreçte bu gereklilikleri sağlamak adına yürütülen belgelendirme, test ve muayene gibi uygunluk değerlendirmesi süreçleri, yalnızca üreticilerin değil, tüketicilerin de güvencesidir. UDK Derneğimiz çatısı altında faaliyet gösteren kuruluşlar, ürünlerin uluslararası ve ulusal standartlara ve kriterlere uygunluğunu değerlendirerek toplumun sağlıklı, güvenli ve kaliteli ürün ve hizmetlerle buluşmasını sağlıyor.
Dünya Tüketici Hakları Günü'nde UDK Derneği, tüm tüketicilere bilinçli tüketim, doğru ürün ve hizmet seçimi ve güvenilir sertifikalara sahip, uygunluk değerlendirmesi süreçlerinden geçmiş ürünleri ve hizmetleri tercih etme çağrısında bulunuyor.